Cégvilág

Félmilliárdra pályázhatnak a muravidéki magyar vállalkozások

Félmilliárd forint gazdaságfejlesztési forrást biztosít Magyarország a muravidéki magyar vállalkozásoknak 2017-ben – mondta Kiss-Parciu Péter határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár.

A politikus egy lakossági fórumon vett részt a muravidéki Dobronakon, ahol háromszáz érdeklődő előtt jelentette be a Kárpát-medence legkisebb határon túli közösségét célzó gazdasági fejlesztési program indítását.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"]Kiss-Parciu Péter határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár – Kép: MTI Kiss-Parciu Péter határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár – Kép: MTI[/caption]

Kiss-Parciu Péter elmondta, hogy három kategóriában hirdetnek pályázatot a térségben. Az elsőben a mezőgazdasági tevékenységet támogatják, azon belül is a parasztgazdaságokat, hogy azok versenyképessé válhassanak. A másodikban a kis- és középvállalkozók pályázhatnak eszközbeszerzésre, illetve kisebb beruházásokra. A harmadik a turizmus fejlesztését célozza meg, ebben mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak kapacitás bővítésre és innovációra.

Hozzátette: a pályázatokat május elsejétől lehet benyújtani május 31-ei határidővel, majd ezt követően egy legfeljebb 90 napos értékelési folyamat következik, miután a jóváhagyott pályázatok vissza nem térítendő anyagi támogatásban részesülnek.

támogatás muravidék állami pályázat fejlesztés
Kapcsolódó cikkek