Cégvilág

Még tesztelés alatt az online kaszinó

Az üzemeltető teszteli a valódi pénzes játékot, illetve a fizetési funkciókat, így még várni kell az első magyar online kaszinó, a Vegas.hu indulására

A legutóbbi forgatókönyv szerint tegnapra ígérte az indulást a Vegas.hu, ezzel szemben továbbra sem érhető el a játékosok számára az első magyar online kaszinó. Pedig az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó LVC Diamond Kft. már február elején megkapta a működéshez szükséges engedélyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerencsejáték-felügyeleti főosztályától, de a jelek szerint az elmúlt két hónap nem volt elegendő a teszteléshez. A portálra látogatva azzal szembesülnek az érdeklődők, hogy „az oldal tervezett karbantartás alatt áll”. Az üzemeltető egyúttal elnézést kér az esetlegesen okozott kellemetlenségért, az indoklásban az is szerepel, hogy a felhasználói élmény javítása érdekében fejlesztéseket végeznek.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"]Kép: Shutterstock Kép: Shutterstock[/caption]

Az LVC arról tájékoztatta legutóbb lapunkat, hogy törvényesen csak a NAV-engedély birtokában indulhatott el a 100 asztali és 71 mobilkörnyezetből elérhető játék valódi pénzes verziójának, illetve a fizetési szolgáltatásoknak a tesztje. Elsősorban a nyerőgépek mintájára fejlesztett video slotok és asztali játékok, illetve élő stúdióból közvetített rulett- és black jack asztalok várják majd a látogatókat. Az üzemeltető azt is közölte, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően az e-pénztárca terén számít a legnagyobb forgalomra, de a játékosok bankkártyával, feltöltőkártyával, átutalással vagy akár készpénzzel is befizethetnek majd a számlájukra.
Online kaszinót csak az nyithat Magyarországon, aki hagyományos játékbarlang működtetésére is rendelkezik hatósági engedéllyel.

A törvény szerint 11 terem üzemelhetne egyidejűleg hazánkban, az állam mégis csak kilencre kötött koncessziós szerződést, ebből ötre a Vajna érdekeltségébe tartozó céggel. A társaság tehát azért is érdekelt a mielőbbi nyitásban, mert monopolhelyzetben lenne a becslések szerint 8-10 milliárd forintos piacon. A tesztelés időbe telik, de az indulásnak komoly költségei is vannak. Bár a szerződések összegéről az LVC üzleti titokra hivatkozva nem adott információt, iparági források szerint legalább 500-600 millió, de akár 2-3 milliárd forint is lehet a „rajtcsomag”. A vállalat előzetesen a szerencsejáték-platformok szolgáltatójával, a Finnplayjel, illetve a vele együttműködő fejlesztőtársasággal, az Ezugival állapodott meg.

A Vegas.hu várható népszerűségével kapcsolatban az LVC eddig nem osztott meg konkrét tervszámokat, annyit vetített csak előre, hogy az online kaszinó világát már ismerő hazai játékosokon túl szeretnének minél több olyan látogatót megszólítani, akiket az illegális szerencsejátékban való részvétel gondolata vagy a szolgáltatással kapcsolatos bizalmatlanság tartott vissza eddig a játéktól. A szabályozás szerint ugyanis ez lesz az egyetlen törvényes, egyben a játékosok számára adómentes hazai online kaszinó.

Andy Vajna vegas.hu online kaszinó szerencsejáték
Kapcsolódó cikkek