Cégvilág

Nagyot nőtt a Graboplast

18,1 milliárd forintos árbevétellel, jelentősen javuló működési hatékonyság mellett zárta a 2016-os évet a Graboplast Zrt., amelynek közgyűlésén a tulajdonosok elfogadták a társaság beszámolóját. A győri székhelyű, négy gyáregységgel rendelkező Graboplast az idei évben további növekedést tervez.

A Graboplast Zrt. 2016-ban emelkedő árbevétel mellett, jelentősen javuló működési hatékonysággal, 31 százalékkal növelte üzemi eredményét, amely így 879 millió forintra emelkedett, míg a társaság adózott eredménye 684 millió forint volt. A vállalat főként a belföldi és a nyugat-európai piacokon tudta lényegesen erősíteni tevékenységét. A győri székhelyű vállalat árbevételének továbbra is jelentős hányada származik külföldről: a Graboplast padlóit jelenleg közel 100 országban használják, melynek köszönhetően árbevételének több mint 90 százaléka az exportpiacokon keletkezik.

A vállalat tavalyi évben folytatott eredményes gazdálkodási tevékenysége mindvégig alacsony raktári készletszint mellett zajlott. A tavaly év elején átadott új tatabányai gyárban készülő design padlóburkolatok egyre dinamikusabb piaci felfutásával az idei évben a Graboplast jelentős árbevétel növekedést tervez.

Graboplast Zrt árbevétel Graboplast padlóburkolat
Kapcsolódó cikkek