Cégvilág

Pécsi Direkt: eladó követelések

Csak a múlt héten nyilvánította eredménytelennek a felszámoló a Matyi Dezső könyvbirodalmának egykori központi cége, a korábban az Alexandra hálózatot üzemeltető Pécsi Direkt Kft. 2,2 milliárd forintos követeléscsomagjára szóló pályázatot, máris újabb felhívást tett közzé.

Az előző óriáscsomagra nem érkezett ajánlat, most egy jóval kisebb, 45,2 milliós darabbal próbálkozik a Kvantál Kft. A pályázat szerint a Pécsi Direkt belföldi és külföldi gazdasági társaságokkal, magánszemélyekkel szemben fennálló, kifejezetten bizonytalan, a vevő, illetve a kötelezett által el nem ismert követeléseiről van szó. Ugyanilyen kondíciókkal próbált túladni a felszámoló a 2,2 milliárdos csomagon is, amely mögött biztosíték nem állt, mégis a követeléssel megegyező, 2,239 milliárd forint volt az irányár. Korábban már meghirdetett a felszámoló egy Pécs belterületén fekvő, 1,8 hektáros ipari ingatlant 92 millió forintért, de arra sem akadt ajánlattevő.

A bő két éve felszámolás alatt álló Pécsi Direkttől összesen több mint 9 milliárd forintot követelnek a hitelezői. Saját vagyona 5,8 milliárd volt a hozzáférhető utolsó, a 2013-as évről leadott mérleg szerint. Az ügymenetet nem segíti, hogy az Alexandra csoportban az év elején tulajdonosi belháború tört ki. Annak ügyében csődbűncselekmény, sikkasztás és csalás gyanúja miatt indított nyomozást a

felszámolás Alexandra bolthálózat követelés
Kapcsolódó cikkek