Cégvilág

Postáskézre kerülhetnek az étel-, és áruatomaták

Furcsa helyzetet idézhet elő az a törvényjavaslat, amelyet Bodó Sándor országgyűlési képviselő az ital- és áruautomaták szabályozásával kapcsolatban nyújtott be még májusban – írta az mno.hu.

Kissé értelmezhetetlen törvényjavaslatot nyújtott be még májusban Bodó Sándor országgyűlési képviselő az ital- és áruautomaták szabályozásával kapcsolatban – írta az mno.hu. Az eredeti terv szerint a készülékeket július 1-jétől kellene bekötni az adóhatósághoz egy online rendszeren, az automata felügyeleti egységeken keresztül.

Több cég vállalkozott volna a felügyeleti rendszer kialakítására, egyben a szolgáltató szerepére, de a javaslatban megjelent az eddig ismeretlen, menedékes felügyeleti szolgáltató fogalma, amelynek kijelölése és szabályozása a kormány joga lenne. Ráadásul csak olyan cég láthatja el ezt a feladatot, amely a 2000-es lélekszám feletti településeken ügyintézésre alkalmas ügyfélszolgálatot működtet. Ehhez Magyarországon egyetlen cég rendelkezik megfelelő infrastruktúrával, méghozzá a Magyar Posta Zrt.

ital felügyelet posta automata áru
Kapcsolódó cikkek