Cégvilág

Green Holidays: sok magyarnak nincs pénze hazajönni

Semmit sem tudnak a csődbe jutott cégről, sokuknak közülük pedig még készpénze sincs – állítja egy a Green Holidays jóvoltából Törökországban rekedt utas.

Általános az információhiány a hotelekben rekedt magyarok között

Semmi információjuk nincs a csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak, sokuknál nincs készpénz, így a napi ellátásukat sem tudják fizetni – mondta az MTI-nek a családjával egy törökországi szállodában várakozó utas, Novák Zsuzsanna. Hozzátette: azt kérték tőlük, hogy két éjszaka árát fizessék ki, és aki ezt nem tudja kifizetni, annak holnap délben el kell hagynia a szállodát. A visszaútról sincs semmi információjuk, repülőjegyük sincsen. Volt olyan utas, akit már kitettek a szállodából, mert nem tudott fizetni. A nő elmondta azt is, hogy vasárnap óta összesen 65-en vannak a szállodában, a szombaton érkezett másik csoport sem tud semmit a visszaútról.

Forrás: MTI

Kárpótlás nélkül maradhatnak

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) információi szerint 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett a fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda, de azt még nem lehet tudni, hogy ez a pénz elég lesz-e a kártalanításra – mondta Horváth Péter, a szövetség utasbiztosítási tagozatának elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn. Hangúlyozta, a vagyoni biztosíték kizárólag három célra használható fel, az utasok hazahozatalára, a kényszerű kinttartózkodás finanszírozására és a befizetett részvételi díjak visszatérítésére, más ebből nem finanszírozható. A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget.

Minden károsult sora az Uniqa biztosítótól függ

A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja. A szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. A kárenyhítés módjáról a biztosító dönt. A társaság kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges intézkedésekről – a vagyoni biztosíték terhére – a kormányhivatal intézkedik a biztosítóval együttműködve. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik, amelyet az [email protected] címen jelenthetnek be.

Minden magyar biztonságban van

Idő közben megszólalt Kiss Gábor, az ankarai magyar nagykövet is, aki az az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfő reggel elmondta: a mintegy 180 emberből álló magyar csoportot két megbízható, színvonalas helyen sikerült elhelyezni. Vannak, akik ma reggel már elhagyták a szállodát és útban vannak a repülőtérre, hogy hazamenjenek – mondta. A nagykövet ezen felül mindenkinek azt ajánlotta: vegye fel a kapcsolatot az Uniqa biztosítóval, akiknek pedig utasbiztosítása is van, azok is kezdjék el az ügyintézést.

 

hotel Green Holidays pénz Törökország információ nagykövet utazás
Kapcsolódó cikkek