Cégvilág

Magyar bázisa is tolta a Schneidert

A Schneider Electric hazai elosztóközpontjának is szerepe volt abban, hogy a társaság egyet előrelépett az ellátási láncok globális listáján.

A Schneider Electric szigetszentmiklósi elosztóközpontjának is szerepe volt abban, hogy a társaság egyet előrelépett – a 17. helyre – az ellátási láncok globális listáján, amelyet a Gartner évről évre összeállít. Bár az energiamendzsment és az automatizálás nemzetközi szakértőjének számító Schneider Electricnek világszerte 94 elosztóközpontja van, közleménye szerint a tíz éve alapított, szigetszentmiklósi bázis adja a vállalat elosztóközpontjainak gerincét, ráadásul a három legfontosabb logisztikai bázis egyikének számít Európában.

Forrás: MTI

A társaságnál alkalmazott gyakorlatokat részben éppen a magyarországi egységben fejlesztik ki, és – mint egyfajta innovációs központban – számtalanszor itt alkalmazzák először.

A 351 millió eurós forgalmú hazai elosztóközpont a vállalat termékeit teríti Európában, valamint kis- és középfeszültségű berendezéseket adaptál. Területe mára megháromszorozódott, közel 25 ezer négyzetméteres. A bázis több mint 230 fős, 120 térségi beszállítója van.

rangsor Schneider ellátási láncok
Kapcsolódó cikkek