Cégvilág

Visszatér a Budapest–New York légi járat?

A Budapest–New York útvonalon 2008-ig a Malév járatai közlekedtek, de miután ezek rendre veszteségesek voltak, megszüntették a járatot.

Ismét közvetlen légi járat indul Budapest és az Amerikai Egyesült Államok két városa között – értesült az Egek Ura blog lengyel és magyar iparági forrásokból. Úgy tudni, hogy a jövő év első felében induló közvetlen légi összeköttetést a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT fogja üzemeltetni, a legújabb generációs Boeing–787 Dreamliner repülőgépekkel.

Pénteken Budapestre érkezik a Boeing–787-800-as Dreamliner, és miután az eseményen részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági miniszter mellett Matuesz Morawiecki, Lengyelország miniszterelnök-helyettese, fejlesztési és pénzügyminiszter, elképzelhető, hogy itt jelentik majd be a járat indítását. (A New York-i közvetlen járat felélesztéséről szóló piaci pletykákról áprilisban számot be a Világgazdaság.)

A Budapest–New York útvonalon 2008-ig a Malév járatai közlekedtek, de miután ezek rendre veszteségesek voltak, megszüntették a járatot. Aztán két amerikai légitársaság, az American Airlines és a Delta is indított gépeket a két város között. Előbb a Delta szállt ki, az American pedig épp akkor akart visszatérni Budapestre, amikor 2012-ben a Malév leállt. Ez pedig azzal járt, hogy eltűntek Ferihegyről azok az utasok, akik korábban a Malévnak köszönhetően továbbutaztak New Yorkba – ezért az American Airlines mégsem indított újabb járatot.

Új cég a légi személyszállításban

Újabb, légi személyszállítással foglalkozó céget jegyeztek be. A Corporate Travel Magagement (Hungary) Kft. létesítő okiratának dátuma 2017. május 11., a bejegyzés időpontja pedig június 22. Néhány hetes társaságról van szó, amely lapzártánkig nem jelezte működési szándékát a közlekedési hatóságnak. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a hárommillió forintos jegyzett tőkéjű társaság tulajdonosa a londoni székhelyű Corporate Travel Management (Europe) Ltd.

 

Malév légitársaság repülés LOT
Kapcsolódó cikkek