Cégvilág

A CBS-é lett a Ten

Az Egyesült Államok legnagyobb televíziós hálózata, a CBS megállapodott az ausztrál Ten Network megvásárlásáról – jelentették be hétfőn.

Az Egyesült Államok legnagyobb televíziós hálózata, a CBS megállapodott az ausztrál Ten Network megvásárlásáról – jelentették be hétfőn. A CBS ezzel megakadályozta legnagyobb riválisa, a News Corp által vezetett konzorcium tulajdonszerzését – írja a Reuters. Az ügylettel a CBS egy olyan piacra lép be, ahol a műsorszolgáltatók egyre nagyobb veszteségeket könyveltek el az utóbbi időben. A vásárlás ugyanakkor jelentős lépés az amerikai cég számára, mivel ezzel bővíti nemzetközi portfólióját, és saját streamingszolgáltatást indít a tengerentúlon.

A tranzakció részleteit nem közölték, de a Financial Timesnak úgy nyilatkoztak, hogy a CBS vállalta a Ten adósságának visszafizetését, illetve refinanszírozását, s biztosítja a működéshez szükséges forrásokat. Az ausztrál vállalat nettó vesztesége az idén (a lap információi szerint) elérheti a 118 millió amerikai dollárt. Az ügylet keretében a CBS elnyeri a digitális földi televíziós csatornát, az Elevent, amelyben már van korábbról 33 százalékos részesedése, valamint a Tenplay digitális platformot. Az amerikai szolgáltató ezenkívül el tudja indítani előfizetési video-on-demand szolgáltatását, a CBS All Accesst is a Ten infrastruktúráján keresztül.

felvásárlás cbs TEN
Kapcsolódó cikkek