BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcson a szolgáltatás, mélyponton a feldolgozóipar Amerikában

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval nagyobb mértékben gyorsult a szolgáltatási ágazat teljesítményének növekedése, míg a feldolgozóiparé a várt stagnálás helyett lassult augusztusban az IHS Markit gazdaságkutató intézet szerdán közzétett előzetes adatai szerint.

A londoni székhelyű kutatóintézet azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat augusztusi beszerzésimenedzser-indexe 56,9 pontra emelkedett a júliusi 54,7 pontról. Az elemzői várakozások átlagában 54,9 pont szerepelt. Az augusztusi adat 28 havi csúcsot jelent.

Az IHS Markit adatai szerint az Egyesült Államok feldolgozóiparának augusztusi beszerzésimenedzser-indexe 52,5 pontra csökkent a 4 havi csúcsot jelentő júliusi 53,3 pontról. Elemzők előzetesen stagnálásra számítottak. Az augusztusi adat kéthavi mélypont.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 56,0 pontra emelkedett augusztusban a júliusi 54,6 pontról, a 18. egymást követő hónapban állt a határvonalnak számító 50 pontos szint fölött, a mutató az utóbbi 27 hónap legmagasabb szintjét érte el augusztusban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.