Cégvilág

Repülőgépgyár épül Magyarországon

Egy rendkívüli magyar újítás sorozatgyártásának lehetőségét teremtik meg az ötmilliárd forintból Pécsre tervezett repülőgépgyárban.

Repülőgépgyárat épít Pécsen a magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt., az 5,16 milliárd forintos beruházáshoz 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A miniszter kiemelte: egy rendkívüli magyar újítás sorozatgyártásának lehetőségét teremtik meg, a vállalat a beruházással legkevesebb 105 új munkahelyet hoz létre.

Szijjártó Péter ismertette: a repülőgépeket gyártó Magnus Aircraft Zrt. a világon először fejlesztett ki olyan kompozit anyagból készült repülőgépet, mely egyszerre alkalmas műrepülésre, side-by-side ülésekkel rendelkezik, és 95-ös ólommentes benzinnel üzemel. Ez a gép a kompozit test révén jóval könnyebb, mint a hasonló kaliberű kétüléses gépek, így jóval alacsonyabb a környezetterhelése, valamint a fenntartási költsége, továbbá tökéletesen alkalmas oktatási célokra is.

A miniszter a legfontosabb feladatok egyikének nevezte, hogy az innovatív magyar megoldásokat itthon tartsák, sorozatgyártásuk is Magyarországon történjen.

Magnus Aircraft Zrt. Szijjártó Péter repülőgépgyártás
Kapcsolódó cikkek