Cégvilág

A Whatsapp is megérezte a Kínai pártkongresszus előkészületeit

Akadozott a Whatsapp üzenetküldő szolgáltatás Kínában kedden, egy időben azzal, hogy a hatóságok egy jelentős pártrendezvény előtt megszigorították a világháló cenzúráját.

Egyes kínai mobilkészülékeken hibaüzenetek jelentek meg, amikor a felhasználók regisztrálni akartak a szolgáltatásra. Mások arról számoltak be, hogy nehézségeik támadtak fénykép- és videofelvételek küldésekor. Ennek ellenére lehetett használni a szolgáltatást, csak a hangüzenetek és a képek küldése ütközött nehézségekbe.

Forrás: Shutterstock

A kínai hatóságok szigorítanak a közösségi média használatának szabályain a jövő hónapban esedékes pártkongresszus előtt, amelyen várhatóan megerősítik Hszi Csin-ping államfő jelölését egy újabb, második ötéves mandátumra.

A Facebook közösségi oldal tulajdonában lévő Whatsapp üzenetküldő szolgáltatás a kínai felhasználóinak is lehetőséget ad arra, hogy üzeneteiket nagyobb titoktartás mellett küldhessék el, mint a hatóságok által felügyelt kínai szolgáltatóknál.

Hétfőn a szolgáltatók felügyeleti szerve megbírságolta a WeChat azonnali üzenetküldő anyavállalatát és két másik közösségi médiaszolgáltatót, mert nem hajtotta végre teljes mértékben a cenzúra előírásait.

pártkongresszus internet WhatsApp
Kapcsolódó cikkek