Cégvilág

Nagyot léphet a magyar ingatlanbefektetési piac

A RICS nemzetközi ingatlanszakmai szervezet felmérése szerint a magyarországi befektetői hangulatindex a kelet-közép-európai régió legjobb értékét mutatja.

Fokozott érdeklődés övezi a müncheni Expo Realon felállított Budapest-standot, ahol a magyar fővárosban megvalósuló és tervezett kormányzati, önkormányzati és magánfejlesztéseket mutatják be a szakmának. A két év alatt várhatóan a 3 milliárd eurós határt is átlépő magyar ingatlanbefektetési piac középpontja, Budapest növekvő vonz­erejére példa a RICS nemzetközi ingatlanszakmai szervezet felmérése, mely szerint a magyarországi befektetői hangulatindex a kelet-közép-

európai régió legjobb értékét mutatja, mostanra 48-as szintre emelkedett, ami a magyar piacon rekord – fejtette ki Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke az expón. Hozzátette: a befektetési piac 60 százalékán nagyrészt német, angol, amerikai és osztrák befektetők osztoznak, 40 százalékát pedig a magyarok vásárlásai teszik ki, az irodapiac nőtt a legtöbbet.

Forrás: Épitészforum

A háromnapos, ma záruló kiállítást Európa legjelentősebb ingatlanos eseményeként jegyzik, ahol Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) összefogá­sának eredményeként létrejött Budapest-standon bemutatott megaprojektek között a Liget Projekt kapta a legnagyobb figyelmet. A Smart Liget rendszert a nemzetközi közönségnek Münchenben mutatták be először – áll az IFK közleményében. A standon helyet kaptak az ingatlanfejlesztés területéhez kapcsolódó magyar találmányok is, mint a Chameleon okosotthon-megoldás, a napelemmel felszerelt, újrahasznosított műanyag hulladékból készült moduláris térburkoló rendszer, a Platio vagy a Thermowatt Kft. szennyvízből hőenergiát nyerő, épületek hűtését és fűtését környezetbarát módon biztosító megoldása.

fejlesztők ingatlan befektetés
Kapcsolódó cikkek