Cégvilág

Csalódást keltő Best Buy negyedév

Az elemzői várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményeket publikált az amerikai Best Buy, csökken a vállalat egy részvényre jutó nyeresége is.

Elmaradt a piaci várakozásoktól az amerikai Best Buy negyedéves eredménye, a vállalat így kénytelen volt riválisaihoz – főként az Amazonhoz – igazítani több, általa forgalmazott termék árát – számol be a Reuters. További rossz hír a cég számára, hogy az ünnepi időszakot is magába foglaló negyedik negyedév is alatta maradhat az elemzői várakozásoknak, mivel az egy részvényre jutó nyereség várhatóan 1,89 és 1,99 dollár között alakul majd a vállalat szerint. Ugyanakkor a piac legalább 2,03 dollárra számít.

Forrás: AFP

Az októberben zárult negyedévben a Best Buy értékesítési árbevétele 4,4 százalékkal nőtt, az elemzők viszont 4,8 százalékos növekedésre számítottak. Kedvezőtlenül érintette a Best Buy negyedévét az iPhone X elhúzódó bevezetése, valamint a hurrikánok is.

A minnesotai vállalat nettó nyeresége 239 millió dollár lett (78 cent részvényenként), míg 2016 azonos időszakában 194 millió dollárral (61 cent/részvény) zártak. A harmadik negyedéves forgalom 9,32 milliárd dollár volt, ami ugyan 4,2 százalékos növekedés, de némileg elmarad a piac által várt 9,4 milliárd dollártól.

Best Buy negyedéves eredmény
Kapcsolódó cikkek