Cégvilág

Tömegközlekedési vállalatokkal lépett partnerségre az Uber

Együttműködik az Uber és a Nemzetközi Tömegközlekedési Unió (UITP) a városok közlekedésének javítása érdekében – írja a Reuters hírügynökség.

Együttműködési megállapodást kötött az Uber és a Nemzetközi Tömegközlekedési Unió (UITP) a városok közlekedésének javítása érdekében – írja a Reuters hírügynökség. A frissen kötött egyezség értelmében az Uber és az UITP az utazások hatékonyabb összehangolásán fog dolgozni, illetve szeretnék visszaszorítani az utak túlzsúfoltságát is a tömegközlekedés népszerűsítésével.

Az Uber közlekedési irányelvekkel és kutatásokkal kapcsolatos részlegének vezetője, Andrew Salzberg úgy vélekedik, az együttműködés jó lehetőség arra, hogy a fuvarmegosztó javítsa viszonyát a városvezetésekkel. Az UITP ugyanis világszerte tömöríti a tömegközlekedésben érdekelt vállalatokat, köztük például a londoni tömegközlekedést irányító Transport for Londont is. (A londoni városházi szervezet szeptemberben döntött arról, hogy nem hosszabbítja meg az Uber taxiszolgáltatási engedélyét.)

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója – Forrás: AFP

A botrányok által sújtott Uber novemberben egy ügyfelek millióit érintő hackertámadás elhallgatásával is bekerült a hírekbe, az új vezetés ugyanakkor igyekszik a korábbinál együttműködőbb stratégiát megvalósítani az új vezérigazgató, Dara Khosrowshahi irányítása alatt.

Az egyik legnagyobb változás, amit hozott, hogy a vezetésével megpróbálunk jobb partnerei lenni a városoknak, melyekben működünk

– nyilatkozta Salzberg.

Az együttműködést az UITP főtitkára, Alain Flausch is üdvözölte. „Nagyjából azt üzenik ezzel minden politikusnak, hogy együttműködnek a közösséggel és segíteni szeretnének az új gazdasági szisztémában” – mondta Flausch.

UITP Dara Khosrowshahi Uber
Kapcsolódó cikkek