Cégvilág

Béremelés: megegyezett a szakszervezetekkel a Spar

A megegyezés értelmében a vállalat mind a 13 ezer munkavállalója magasabb fizetést kap az idei évtől.

A megegyezés értelmében a vállalat mind a 13 ezer munkavállalója magasabb fizetést kap az idei évtől, a béremelést a SPAR többségében saját forrás felhasználásával valósítja meg, melyet a járulékcsökkentésből származó megtakarítás egészít ki. A SPAR Magyarország a garantált bérminimum, illetve jogszabályban rögzített emelésén túl is biztosít béremelést a dolgozók számára, melyet kiegészít egy saját hűségprogram bevezetésével.

A legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a kezdő bérminimum havi bruttó 200 ezer forint lesz.

Forrás: AFP

 

A SPAR 2017-ben 10 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre. Ez a szám 2018-ban eléri a 9 milliárd forintot, melyet a járulékcsökkentés közel 1 milliárd forint értékben fedez. Ez két év alatt a bérek közel 40 százalékos növekedését jelenti a SPAR-nál.

A SPAR saját – választható béren kívüli juttatásokat tartalmazó – hűségprogram bevezetésével kívánja honorálni dolgozói lojalitását. Ennek értelmében a munkavállalók 2018-tól továbbra is megkapják az évi 100 ezer forintnyi készpénzes juttatásukat, míg ezen felül azok, akik több mint egy éve a cég alkalmazásában állnak – a SPAR-nál eltöltött évek számától függően – éves szinten minimum 40, maximum 100 ezer forint béren kívüli juttatásban is részesülnek.

Emellett megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is, valamint továbbra is élni fog a dolgozói vásárlási kedvezmény, amely a kiemelt időszakokban 10 százalék kedvezmény elérését teszi lehetővé az egyes vásárlások alkalmával – zárul a közlemény.

béremelések szakszervezet járulékcsökkentés hűségprogram SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft
Kapcsolódó cikkek