BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A régió legnagyobb üdítőital-gyártója lesz a Szentkirályi alapítója

A Karlovarské minerální vody (KMV) és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente megvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit.

Az olasz Pasquale család tulajdonában álló Karlovarské minerální vody (KMV) és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente lesz a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója, illetve a franchise-jogok birtokosa, miután megvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit.

Fotós: Ujvári Sándor

Ezzel párhuzamosan a KMV megveszi a cég cseh és szlovák érdekeltségeit is. A felvásárlással a KMV és Balogh Levente közös vállalata, a KMV csoport válik a magyar ásványvíz és az alkoholmentes üdítőitalok piacának legnagyobb szereplőjével és a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártójává. A KMV és Balogh Levente három évvel ezelőtt hozta létre közös vállalatát, amely Magyarországon előbb felvásárolta a Kékkúti Ásványvizet a Nestlétől, majd erőteljes gyárfejlesztésbe kezdett.

A KMV Csoport 50 százalékos bevételnövekedéssel a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártójává válik a lépéssel.

A felvásárlással a KMV Csoporthoz kerül 900 alkalmazott és két gyár, és ennek köszönhetően a cégcsoport éves forgalma 189 millió dollárral (nagyjából 48 milliárd forinttal) emelkedik.

A tranzakciók még az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyására várnak, és várhatóan 2018 első fél évében zárulnak le.

https://www.vg.hu/velemeny/egy-jo-kut-keves-sikerhez-2-727581/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.