Cégvilág

Stratégiai partnerségre lép a Printimus és az Atmedia

Az Atmedia, mint a legnagyobb magyar tévés sales house, valamint a Mediaworks, a Lapcom és az Inform Média online felületeit kizárólagosan értékesítő Printimus Kft. stratégiai partnerségre léptek.

A társaságok az együttműködéstől online hirdetési piaci bevételeik növelését, illetve a nagy hirdetők és a médiafoglaló cégek hatékonyabb, szélesebb körű kiszolgálását várják. A két sales house együttműködésében fontos kapocs, hogy a Printimusban 100 százalékos tulajdonnal rendelkező Opus Global Nyrt. tavaly év végén alapkezelőjén keresztül az Atmediában is befolyást szerzett.

A felek által bejelentett megállapodás értelmében a Printimus által kizárólagosan értékesített, a Mediaworks Hungary, az Inform Média, illetve a Lapcom Kiadó online hirdetési felületei mostantól az Atmedia értékesítési rendszerében is elérhetők.

A partnerségtől az Atmedia média portfóliójának bővítésén túl prémium hirdetői és a nagy médiaügynökségek komplex kiszolgálását, míg a Printimus Kft. új piaci szereplők megszólítását, és ezáltal az online felületek értékesítéséből származó bevételeinek növekedését várja. A két sales house közös piaci fellépését tulajdonosi hátterük is indokolja. A Printimus Kft.-t az Opimus Press Zrt.-n keresztül 100 százalékban tulajdonló tőzsdei társaság az Opus Global, ugyanis tavaly év végén alapkezelőjén keresztül az Atmediaban is befolyást szerzett.

Az Atmedia a Printimusszal kötött megállapodásnak köszönhetően az online hirdetési piac 4.-5. legnagyobb szereplője lehet.

A kereskedőház tavaly decemberben indított online divíziója a hirdetők részére számos területen meghatározó lehetőséget kínál. Kiemelkedő a 160 ezer havi letöltés illetve az egyedi felhasználók 3,6 milliós száma, de a most megkötött együttműködésnek köszönhetően a videó-indítások tekintetében is az egyik legjelentősebb felhasználói eléréssel rendelkezik. Az Atmedia értékesítési rendszerében ezentúl a Mediaworks, az Inform Média, a Lapcom, a TV2 online, az MTVA online, a Femcafé, az IKO Digital, a Mandiner és a Mindset is elérhető.

(Az Opus Global a leányvállalatán keresztül a Világgazdaság tulajdonosa.)

Opus Global Atmedia stratégiai partnerség Printimus
Kapcsolódó cikkek