Cégvilág

Hárommillió euróval verte a Wienerberger az elemzőket

Az építőipari alapanyagok termelésével foglalkozó osztrák Wienerberger tavalyi eredménye a kamatok, az adózás és az értékcsökkenési leírás előtt (EBITDA) 415 millió euró volt, amely 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A cég a tavalyi teljesítmény alapján 0,30 euró részvényenkénti osztalékot tervez fizetni, és ezen felül részvényenként további 0,1 euró egyszeri, különleges osztalékot is.

Jó évet zárt a Wienerberger, amihez hozzájárult az építőipari alapanyagok iránti kelet-európai keresletnövekedés és a cég árpolitikája is.

Az osztrák építőanyagipari konszern szerdán azt közölte, hogy a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 415 millió euró volt, 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Reuters által megkérdezett elemzők véleményének átlagában kisebb, 412 millió EBITDA eredmény szerepelt.

A Wienerberger tavalyi bevétele 5 százalékkal 3,12 milliárd euróra emelkedett, nagyobb lett a várt 3,07 milliárd eurónál. A világ legnagyobb téglagyártója az idei évre 450 és 470 millió euró közötti EBITDA eredményt vár.

A cég a tavalyi teljesítmény alapján 0,30 euró részvényenkénti osztalékot tervez fizetni, és ezen felül részvényenként további 0,1 euró egyszeri, különleges osztalékot is.

A Wienerberger a Wienerberger Téglaipari Zrt. révén 1990 óta van jelen a magyar piacon.

https://www.vg.hu/penzugy/nagyot-hajrazott-a-masterplast-az-utolso-negyedevben-810569/

 

osztalék EBITDA téglagyártó építőanyag-gyártó Wienerberger
Kapcsolódó cikkek