Cégvilág

Veszteséges negyedévet zárt az Under Armour

Bár az elemzői várakozásokat felülmúlva tudta növelni bevételeit, mégis veszteségesen zárta a december 31-el záruló negyedévét az Under Armour.

A baltimore-i székhelyű vállalat 87,9 millió dollárnyi veszteséget könyvelhetett el, részvényenként 20 centet – írja a Reuters. A korábbi években a Nike-val és az Adidas-szal versenyezni kívánó sportszergyártó a 2016-os év hasonló időszakában még 103,2 milliós dolláros profitot generált, részvényenként 23 centet, míg a harmadik negyedévben 54,2 millió dollárt, részvényenként 12 centet.

Az NBA egyik legnagyobb sztárjává váló Stephen Curry megtartása sokat hozott az Under Armour konyhájára, a vállalat azonban az utóbbi időszakban komoly visszaesést produkált
Forrás: AFP

A cég jelentése szerint ehhez hozzájárult az adóreform miatti 39 millió dolláros egyszeri kiadás, valamint bizonyos átstrukturálásból adódó költség is. Az eladásokból származó adózott bevétel ugyanakkor 4,6 százalékkal 1,37 milliárdra nőtt, felülmúlva az elemzők 1,31 dollárról szóló prognózisát.

sportszergyártók Under Armour
Kapcsolódó cikkek