Cégvilág

Egyszerűbbé válhat a magyar fuvarozók élete

Újabb országgal bővült azon nemzetek sora, ahol az útdíjat UTA kártyával egyenlíthetik ki a magyar fuvarozók.

Immár Horvátországban is fizethetik az útdíjat UTA kártyával a magyar fuvarozók, vagyis újabb országgal nőt azon nemzetek száma, amelyben nemcsak tankolhat, de az útdíjat is olcsóbban és készpénzmentesen fizetheti az üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató cég 89 ezer európai, köztük több száz magyar partnere. A hazai fuvarozók számára fontos változás az is, hogy Szlovéniában április 1-től új autópályadíj-rendszer váltja fel a jelenlegit, amelyben az UTA kártyával – a korábbiakhoz hasonlóan – utólagos útdíj fizetésre is lehetőség lesz.

Immár Horvátországban is fizethetik az útdíjat UTA kártyával a magyar fuvarozók
Fotó: MW

Az UTA üzemanyag- és szervizkártyát immár 40 országban és ezerrel több, összesen 55 ezer elfogadóhelyen használhatják a fuvarozók az útjuk során felmerült üzemanyag és szerviz, 26 országban pedig út-, alagút- és híd díjak rendezésére.

A kedvezményeket és egyszerű visszaigénylést biztosító szolgáltatás népszerű, az elmúlt év során 760 ezerre nőtt a kibocsátott kártyák száma, amelyeket Európában 89 ezer vállalkozás használ.

Ezen vállalkozások számára további pozitív fejlemény, hogy az UTA, az üzemanyag és szervizkártya szolgáltatók közül elsőként, 2018. tavaszán egy olyan útdíj elszámolási megoldást vezet be, amely minden európai országban egy fedélzeti egységgel teszi lehetővé az útdíj elszámolást.

Az UTA (Union Tank GmbH) a személy- és áruszállító vállalkozások részére kibocsátott üzemanyag- és szervizkártyák piacának egyik vezető szereplője. Egész Európát lefedő termékeivel és szolgáltatásaival több mint 50 éve biztosítja a gépjárművek márkáktól független, készpénzmentes kiszolgálását útközben. Az UTA 40 európai országban több mint 54.000 elfogadóhellyel az ágazat egyik vezető vállalkozása.

 

hálózat fuvarozók UTA
Kapcsolódó cikkek