Cégvilág

Innovációs díjat nyert a Mol környezetbarát üzemanyaga

A Mol nyerte el a 2017-es Ipari Innovációs Díjat a XXVI. Magyar Innovációs Nagydíjon, a speciálisan a nagyméretű dízelmotorok működési jellemzőihez fejlesztett csökkentett emissziójú üzemanyag, a Mol XXL Diesel megalkotásáért és piaci bevezetésért.

A vállalat üzemanyagával a nagy lökettérfogatú dízelmotorokban jelentős, akár 2-4 százalékos üzemanyag megtakarítás érhető el, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. A fogyasztás csökkentése ugyanilyen mértékben mérsékli a dízel-gépjárművek által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét is.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Egy XXL Diesel termékkel üzemeltetett kamion átlagos futásteljesítményét (100 000 km/év) és fogyasztását (30 liter/100 km) alapul véve évente 1500-3000 kg-mal kevesebb szén-dioxiddal terhelheti a környezetet.

A fogyasztáscsökkenés révén 2017-ben összesen mintegy 4500 tonnával csökkent az XXL Dieselt használó gépjárművek szén-dioxid kibocsátása. A díjnyertes üzemanyag használata tisztább motorüzemelést és hosszabb motorélettartamot biztosít, így csökken a karbantartás költsége is.

üzemanyag dízelmotor Ipari Innovációs Díj XXL Diesel Mol
Kapcsolódó cikkek