Cégvilág

Óriásberuházást hajt végre Rácalmáson a Hankook

Új teherabroncs-gyártó egységgel bővíti üzemét Rácalmáson a Hankook Tire egy 290 millió eurós beruházás során. A termelés 2020-ban indulhat meg.

A gumiabroncsgyártó bejelentette, hogy új, teherabroncs-gyártó egységgel bővíti üzemét Rácalmáson. A munkálatok 2018 első felében kezdődnek, míg a gyártás várhatóan két évvel később indul el. A nagyságrendileg 290 millió eurós bővítés a 2007-ben megnyílt európai gyár történetében már a negyedik – számol be közleményében a beruházásról a vállalat.

Forrás: Hankook Tire Europe

A magyar üzem meghatározó szerepet játszik a Hankook Tire hosszú távú stratégiájában, mivel a vállalatnak ez az egyetlen termelőegység a régióban. Ennek megfelelően a kontinens gumiabroncs-piacának igényeit elégíti ki.

A bővítés negyedik szakasza várhatóan 290 millió euró körüli befektetési összeget fog elérni, és mintegy 150 új munkahelyet jelent, valamint évente több mint 550 ezer közép- és nehéz tehergépkocsi- valamint busz-gumiabroncsot termel majd.

A legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően a gyártási kapacitás eléri a napi több mint 55 ezer gumiabroncsot. Ez évente legfeljebb 19 millió gumiabroncsot jelent, közel 900 méret- és modellváltozatot a személygépkocsik, SUV-k, kisteherautók és könnyű tehergépkocsik számára.

Az építkezés 2018 júniusában kezdődik, az új egység pedig a tervek szerint 2020 júniusától indul.

Azt tapasztaltuk, hogy az európai piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik teherautó- és buszabroncsaink iránt, így reméljük, hogy az új magyar teherautó- és buszabroncs gyáregység hamarosan ki tudja majd szolgálni ügyfeleink növekvő igényeit

- monda el Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe igazgatója.

Hankook Tire Rácalmás abroncsgyártó
Kapcsolódó cikkek