Cégvilág

Titkos kaliforniai üzemben fejleszti kijelzőit az Apple

A vállalat célja egyértelmű, egyre kevésbé akar függni beszállítóitól. A kijelzővel nem elégednek meg, hamarosan saját chipet is gyártatának.

Az újonnan fejlesztett MicroLED képernyők a következő generációnak készülnek, kevesebb helyet foglalnak, mint a jelenlegiek, így még vékonyabb telefonokat gyárthatnak. A Bloomberg szerint az új technika által a képernyők nagyobb fényerővel rendelkeznek, ám kevesebb energiát fogyasztanak.

Forrás: AFP

Belsős információk alapján az új kijelző gyártása sokkal bonyolultabb, mint a most használtaké, ezért a technikai nehézségek miatt az Apple egy évvel ezelőtt majdnem leállította a fejlesztéseket. A mérnökök beszámolója szerint azóta a gyártásban jelentős előrelépés történt, bár a fogyasztóknak még néhány évet várniuk kell, mire meglátják a végeredményt.

Az Apple tervei szerint saját chip fejlesztésébe is kezdene, ezért komolyan elkezdhetnek aggódni az eddigi beszállítók, így például a Sharp, az LG, és a Samsung. A Bloomberg híre után ráadásul több kijelzőgyártó árfolyama is esett: Sharp 2,1, a Japan Display 2,4 százalékos zuhanásba kezdett.

mobiltelefon kijelző Apple MicroLED
Kapcsolódó cikkek