Cégvilág

Ünnep miatti változások a vonatközlekedésben

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégén, és jelentős utasforgalom is várható. A MÁV így azt javasolja, az utasok elővételben váltsák meg jegyeiket.

Március 14-én a pénteki, március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes a vasúton – tudatta a MÁV Start Zrt. közleményében. A vasúttársaság felhívta a figyelmet arra is, hogy a hosszú hétvégén várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az utasok a menetjegyeiket és helyjegyeiket az ünnep előtt elővételben váltsák meg.

Ehhez érdemes igénybe venni a jegyértékesítő automatákat, valamint az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható, 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet is, amelyet a decemberi menetrendváltástól eddig 56 százalékkal többen váltottak meg, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban.

Fotó: Teknős Miklós

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jóváhagyásával a MÁV-START a december 10-i menetrendváltástól ad kedvezményeket az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt vasúti menetjegyekre. Öt százalékkal váltak olcsóbbá a jegyautomatás vásárlások, míg az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek ára tíz százalékkal mérséklődött a korábbi háromszázalékos engedmény helyett.

 

Két éve, a március 15-i négynapos hosszú hétvégén – egy átlagos hétvégéhez képest – 6 százalékkal többen vásároltak menetjegyet, akkor több mint 400 ezren szálltak vonatra. Idén is hasonló utasforgalomra számít a vasúttársaság, ezért ehhez igazodva a MÁV-START – a helyfoglalások és lehetőségei figyelembe vételével – az IC szerelvényekhez plusz kocsikat kapcsol.

ünnepi menetrend online jegyek MÁV
Kapcsolódó cikkek