Cégvilág

Debrecenben bővít a Magyar Posta

A korábbinál ötször nagyobb területen működik áprilistól a Magyar Posta debreceni logisztikai üzeme, ezzel folytatódik a logisztikai telephelyek tavaly elkezdett bővítése – közölte a posta elnök-vezérigazgatója.

A debreceni Vámraktár utcai logisztikai központban és ipari parkban kialakított 5300 négyzetméter alapterületű telephelyükön 204-en dolgoznak, innen 114 postahelyet és 240 ezer címet látnak el – mondta Illés Zoltán elnök-vezérigazgató.

A posta első embere hozzátette, hogy az e-kereskedelem bővülésével az utóbbi években 20 százalékkal nőtt a forgalmuk, tavaly 40 millió küldeményt, s ebből 21 millió csomagot kézbesítettek.

Illés Zoltán, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A múlt évben kezdődött telephely-korszerűsítési programban 2017-ben 21 ezer négyzetméterrel bővült a csomagfeldolgozó terület országszerte, egy új üzem készült el a fővárosban, és öt vidéki üzem költözött nagyobb helyre

- emlékeztetett a vezérigazgató.

Pósán László, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi években jelentős ütemben nőtt a Magyar Posta forgalma, bővült a piac.

Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a modern gazdaság kulcságazatának nevezte a logisztikát. A logisztika adja a 6-7 százalékát és folyamatosan nő a szerepe, a modern termelési rendszerek ugyanis logisztika nélkül nem tudnak működni – magyarázta.

Miután Magyarországnak a legjobb logisztikai rendszerekkel kell versenyeznie a világon, jó ha a hazai rendszer nagyobb fele magyar tulajdonú vállalatokból áll, vagy amelyeknek a döntési központja Magyarországon van – fűzte hozzá a miniszter.

logisztika Illés Zoltán Kósa Lajos Debrecen Magyar Posta
Kapcsolódó cikkek