Cégvilág

Egy fedél alatt az iparági újdonságok

Vezetett túrákat indítanak a Construmára látogató szakembereknek és magánembereknek: a frissen díjazott termékeket és a különböző iparági innovációkat a kiállítók standján, a gyakorlatban ismertetik meg az érdeklődőkkel.

Tavaly először szerveztek a Construma kiállítás idején és területén szakmai túrákat, amelyek olyan nagy sikerrel debütáltak, hogy az idén kibővített tematikával, a szakmai közönség mellett immár a nagyközönség számára is külön meghirdetett időpontokban indítanak csoportokat.

Mint azt Bodnár Györgytől, a szakmai túrák szervezőjétől és ötletgazdájától a Világgazdaság megtudta: idén tizennégy sétát szerveznek, ebből tizenkettőt a szakembereknek, akik a részvételért a Magyar Építész Kamara továbbképzési pontját is megkapják.

Az innovációkat alkalmazó tervezés korszerűbb és hatékonyabb eredményhez vezet
Forrás: VG-Vémi Zoltán

A kiállítók által drága pénzen felépített installációk keretében, működés közben, szakszerű felvilágosítás mellett ismerhetik meg az építészek, a kivitelezők és maguk a megrendelők is az újdonságokat, illetve a független szakmai szervezetek által ajánlott minőségi termékeket.

A magánembereknek meghirdetett két túra, amely a burkolatok, bútorok és fürdőszobák körében ad az újdonságokról ízelítőt, kísérleti jelleggel indul, az érdeklődéstől függ, hogy jövőre továbbviszik-e. A másfél órás program során nem az építőipar teljes 2018-as trendjét mutatják be, de arra kiválóak ezek az ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött programok, hogy ott koordináltan, megfelelő háttér-információk mellett értesüljön a célközönség a fejlesztésekről.

A legfontosabb – emelte ki Bodnár György –, hogy az építők és az építkezők egységes rendszerben tudjanak gondolkodni, az egyes szakmák képviselői folyamatosan konzultáljanak, hogy ne vezessen az egymástól független munka alul- vagy túltervezett épületekhez.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

 

construma ingatlan
Kapcsolódó cikkek