Cégvilág

Élményközpontként nyit újra a Párisi Nagyáruház

A világ legmodernebb tudományos játszótere költözik a Párisi Nagyáruház épületébe, ahol a jövő hét végén nyílik meg a világszámokat befogadó Andrássy Élményközpont.

Legutóbb könyvpalotaként üzemelt az Alexandra könyvkiadó cégére alatt a Párisi Nagyáruház, amelynek 1500 négyzetméter összterületű földszintjét és első emeletét a TulipánTündér Produkció vette bérbe hosszú távra – tudtuk meg Illés Gabriellától, a vállalkozás ügyvezető igazgatójától. A műemlék épület Pest egyik legfrekventáltabb részén található, ennek ellenére, avagy éppen ezért rendhagyó funkció révén telik meg élettel hamarosan.

A szabadidő értékes és bővülő piac, a családok megfizetik a különleges programokat
Forrás: MW

Az Andrássy Élményközpontban egy Japánból vásárolt licencű kiállítás, az Európában elsőként Budapesten látható tudományos játszótér, a Future Park nyílik meg.

A Lotz terem egyelőre nem üzemel, de freskóit a látogatók megtekinthetik. A 250 négyzetméteres felső szintet az előző bérlő kávézóként és cukrászdaként hasznosította, várhatóan a jövőben sem lesz ott más, de az üzemeltetője még nincs meg a helynek.

A patinás Párisi Nagyáruház épületét nem a bérlő, hanem a tulajdonos újítja fel az új lakó számára, amelynek neve, a TulipánTündér Produkció nem ismeretlen a budapesti élménypiacon.

A vállalkozás 2013-ban jött létre azzal a céllal, hogy különleges szórakoztató produkciókat hozzon létre és hozzon Magyarországra. Nevükhöz fűződik például a méreteivel és egyedi látványvilágával a Broadway előadásait idéző Játékkészítő című pop-show-musical, amelyet két év alatt nagyjából százezren láttak, a tavalyi Álomutazó című családi mesemusicalre pedig 50 ezer néző volt kíváncsi.

Illés Gabriella elmondta: nagyon régóta kerestek egy élményközpontnak helyet a városban, eddigi négy nagyszabású interaktív kiállításukat – a The Champion – A Bajnok, a Gooól!, a Gateway to Space és a Living Dinosaurs – Őskori állatkert címűt – a Millenáris Parkban rendezték meg. A Párisi Nagyáruház remek helyen van, kihívást igazából az épület adottságai jelentenek, hiszen egészen más célra épült hajdan.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

élményközpont turizmus Párisi Nagyáruház
Kapcsolódó cikkek