Cégvilág

Újra elindul a dömösi átkelőhajó

A MAHART PassNave Kft. újraindítja a dömösi járatát, amely a Duna bal partján lévő dömösi vasúti megálló és a jobb parton található kikötő között biztosítja az átkelést a folyón – mondta el a társaság ügyvezetője a dömösi kikötőben.

Az önerős beruházás keretében, 20 millió forintból megvalósított járat és a parti létesítmények nemcsak a két település lakosainak jelentenek segítséget, hanem az ide érkező látogatóknak, turistáknak is.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője és jelöltje, valamint a Magyar Országos Hajózási Szövetség elnöke elmondta, az újra közlekedő átkelőhajó állami közszolgáltatásokat köt össze.

„A Pest megyei oldalon fut a vasútvonal, a másikon ott a felújított Rám-szakadék, valamint Dömösön épül meg egy természetvédelmi látogatóközpont” – fogalmazott az államtitkár.

Rétvári Bence, országgyűlési képviselőjelölt elmondta, a kormány egy 12,5 milliárd forint értékű hajózási- és kikötőfejlesztési programot indít a Dunakanyarban, mely közelebb hozza egymáshoz a két partot, valamint a térséget Budapesthez.

„A fejlesztések hozzájárulnak, hogy a vízi közlekedés népszerűbb legyen. Épül az M2-es és kétszintes vonatok közlekednek majd a Vác-Budapest vonalon, ezt jól kiegészíti a vízi közlekedés megújulása, többek között 60 kilométer/órás sebességgel közlekedő hajókkal” – tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Spányik Gábor ügyvezető tájékoztatása szerint a hajó maximális befogadóképessége 26 fő, az utasok zárt kabinban teszik meg a mintegy tízperces utat. Kerékpárok korlátozott számban szállíthatók, biciklinél nagyobb járművek szállítására a hajó nem alkalmas.

A dömösi kikötőben állomásozó átkelőhajó hétfő kivételével naponta szállíthat utasokat fél tíztől 18 óráig. Az indulások idejét a vasúti menetrendhez igazították, a hajó csak akkor közlekedik, ha az utasok telefonon jelzik átkelési szándékukat.

 

dömös Mahart átkelőhajó
Kapcsolódó cikkek