Cégvilág

Magyarország mutatná az irányt távközlésben

Hazánk novemberben versenybe száll a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) döntéshozó szervezetének tagságára, és magyar szakembert jelöl a szervezet rádiótávközlési szektorának élére - jelentette be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke Győrben.

Magyarország jelen lenne a távközlési szektor legfontosabb fejlődési irányainak meghatározásánál, ezért a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) novemberi tisztújító közgyűlésén hazánk két területen is érdekelt lesz – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke csütörtökön Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rendezett távközlési világnapon.

Karas Monika részletezte, hogy

  • egyrészt Magyarország jelöli Bozsóki Istvánt a ITU rádiótávközlési szektorának élére, ami jelentős pozíciónak számít a szervezetben,
  • a másik pedig, hogy hazánk versenybe száll az ITU döntéshozó szervezetének, az ITU tanácsának a tagságára.
  • A tanács szervezetéhez tartozni megtiszteltetés, s egyben azt is jelenti, hogy hazánk közvetlenül segítheti a döntéshozatalt és képviselheti az európai, ezen belül a magyar szakmai értékrendet, értékeket és érdekeket is. Mindezek mellett Magyarország magáénak érzi az ITU célkitűzéseit – fűzte hozzá.

    Karas Monika távközlés Nemzetközi Távközlési Egyesület Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
    Kapcsolódó cikkek