Cégvilág

Feláll székéből a Netflix pénzügyi vezetője

Távozik pozíciójából David Wells, a Netflix pénzügyi főigazgatója (CFO) – jelentette be a streamingcég hétfőn. Wells a zökkenőmentes ügymenet érdekében átmenetileg a cégnél marad, amíg megtalálják utódját a médiaóriásnál, helyére vállalaton belül és kívül is keresi a jelölteket a Netflix.

David Wells 2004-ben csatlakozott az internetes tartalomszolgáltatóhoz, melynek nyolc éven keresztül volt pénzügyi főigazgatója.

Tizennégy csodálatos évet töltöttem a Netflixnél, és mindenre nagyon büszke vagyok, amit elértünk ezalatt az idő alatt

– mondta el Wells a CNBC által ismertetett közleményben, hozzátéve, hogy a vállalat erős pénzügyi helyzete és izgalmas növekedési terve mellett ez a megfelelő időpont, hogy kiválasszák a vállalat következő pénzügyi vezetőjét.

Fotó: AFP/John Macdougall

A távozó CFO filantróp tevékenységére szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a jövőben, és bár szereti a nagy kihívásokat, még nem tudja, mi lesz számára a következő ilyen feladat.

A közelmúltban távozott a Netflixtől Jonathan Friedland kommunikációs vezető is, az ő távozásának azonban sokkal prózaibb okai voltak. Friedland egy értekezleten több alkalommal használt egy fehér ember szájából feketék számára súlyosan sértő kifejezést, ami miatt Reed Hastings elnök-vezérigazgató a kommunikációs szakember azonnali kirúgása mellett döntött júniusban.

A streamingcég felhasználóinak száma a vártnál kevésbé nőtt a június végével záródott második negyedévben: 5,15 millió új felhasználó regisztrált a tartalomszolgáltatónál, míg szakértők jóval több, 6,2 millió új taggal számoltak, emiatt július közepén zuhant a cég árfolyama a New York-i tőzsdén. A befektetők által leginkább figyelt adat a felhasználók száma, amely fontos jelzés a következő negyedévekre.

A Netflix tavalyi nyeresége 559 millió dollár volt, ami mintegy háromszorosa az egy évvel korábbinak. A cég részvényei közvetlenül a hétfői New York-i tőzsdenyitás után enyhe, egy százalékos veszteséget mutattak.

vezetőváltás Netflix CFO David Wells
Kapcsolódó cikkek