Cégvilág

Egyre népszerűbb az online ételrendelés

Elérhetővé vált a Netpincér kínálata a Simple alkalmazásban, így az app közel 600 000 felhasználója mostantól ezernél is több étterem közül választhat. A statisztikák alapján az ételrendelés funkció dinamikusan bővül, 2018 első félévében – 2017 azonos időszakához viszonyítva – körülbelül kétszer annyi tranzakciót regisztrált az OTP Mobil.

Bekerült a Netpincér kínálata a Simple alkalmazásba, a népszerű ételrendelős szolgáltatás teljes portfóliója elérhetővé vált az OTP Mobil appjában. Ezzel a Simple by OTP közel 600 000 felhasználója több száz új étterem és rengeteg ételtípus közül válogathat, miközben a területi lefedettség is bővült.

A lépést az is indokolta, hogy az alkalmazásban elérhető, további szolgáltatások mellett az ételrendelés is folyamatosan és dinamikusan bővül. Az adatok alapján elmondható, hogy 2018 első félévében

  • több mint 86 000 adag főételt,
  • több mint 6 900 adag köretet
  • és több mint 27 000 adag feltétet rendeltek,
  • mindez azt jelenti, hogy valamennyi területen duplázódtak a számok 2017 azonos időszakához viszonyítva. Emellett a teljes időszakra vetített tranzakciószám is közel kétszer annyi volt, mint tavaly.

    Fotó: NetPincér

    Az online ételrendelés egyébként a Nielsen adatai alapján is egyre népszerűbb Magyarországon. A hazai lakosság 49 százaléka használ valamilyen online platformot arra, hogy ebédjét, vacsoráját házhoz szállíttassa. Az interneten történő ételrendelés a harmadik legnépszerűbb online tranzakciós tevékenység hazánkban.

    A pizza az abszolút nyerő

    Ahogy tavaly, idén is toronymagasan a pizza vezeti a képzeletbeli listát. A rendelések adatait vizsgálva kiderült ugyanis, hogy 2018 első félévében a Simple alkalmazást használók több mint 27 000 alkalommal rendeltek úgy, hogy a kosárban legalább egy pizza is szerepelt. Ez már csak azért is különleges, mivel tavaly egész évben, összesen fizettek több mint 37 000 alkalommal pizzát is tartalmazó rendelésért. A Netpincér adatai is alátámasztják az olasz étel egyeduralkodását, adataik szerint

    az országban online leadott ételrendeléseknek 55 százalékában hoz pizzát a futár.

    Az alkalmazás használói körében a második legnépszerűbb étel a hamburger, ezt az ételt tartalmazó tranzakcióból több mint 4 300 darab futott át az OTP Mobil rendszerein 2018 első félévében.

    Csúcsra járatják az ételfutárokat

    Három év alatt kis híján megduplázódott, és mára meghaladja a milliós határt a házhoz szállított ételek havi adagszáma. A többség háromezer forintért rendel, két főre – tudta meg a Világgazdaság.

     

    Netpincér OTP Mobil ételrendelés pizza OTP Simple
    Kapcsolódó cikkek