Cégvilág

Márciusig biztosan a Telekom kínálatában marad a Spíler2

Újabb negyedévre állapodott meg a TV2 és a Telekom a Spíler2 sugárzásáról, és zajlanak a tárgyalások a továbbiakról. A Digivel küszöbön az egyezség.

A Magyar Telekom és a TV2 csoport megállapodása értelmében a Spíler2 csatorna 2019. március 31-ig továbbra is elérhető lesz a Magyar Telekom csatornakínálatában – ezt a távközlési és telekommunikációs vállalat kommunikációs igazgatósága közölte a Világgazdaság érdeklődésére. Mint írták, a tematikus kábeladó IPTV digitális televíziós műsorszolgáltatásban és a Sat Tv-n, vagyis műholdas vételben egyaránt elérhető a Szuper Családi Mozi, a Családi, a Családi+HD, illetve a Szuper Családi HD csomagban is.

A két fél először tavaly ősszel, elhúzódó tárgyalások után jelentette be, hogy megszületett a megállapodás. Ennek értelmében a TV2 legújabb sportcsatornája szeptember 28-tól vált követhetővé a Telekom ügyfeleinek. Az egyezség viszont csak 2018 végéig szólt, ezt újították meg most ismét három hónappal. Arról, hogy áprilistól hogyan alakul a második legnagyobb televíziós szolgáltató és a 18–59 éves korosztályban az előző évben 22 százalékos közönségarányt elérő kereskedelmi csatorna partnersége, a Magyar Telekom annyit mondott, erről az egyeztetések jelenleg is folynak.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a több mint egymillió előfizetőnkhöz a lehető legváltozatosabb csatorna- és tartalomkínálatot juttassuk el

– emelték ki. Arra ugyanakkor nem tértek ki, mi az oka annak, hogy már második alkalommal szerződnek le csupán negyedévre.

Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

A tavaly augusztus 11-én élesített Spíler2 népszerű eseményeket közvetít, egyebek között az UEFA Bajnokok Ligája 19 órakor kezdődő összecsapásait és a spanyol La Liga mérkőzéseit. A csatornának 2021-ig van érvényes megállapodása mindkét prémiumtartalomra, a licencek értéke a sajtóhírek szerint több milliárd forint.

Ennek ellenére a futballszezon tavaly őszi rajtjára mégsem sikerült megállapodni a sugárzásról egyetlen országos lefedettségű szolgáltatóval sem. A Telekom révbe érése után arra lehetett számítani, hogy a versenyhelyzetre reagálva a másik két nagy televíziós szolgáltató (a piacvezető Digi és a UPC) is lépni fog, és rövid időn belül szintén képernyőre viszi a Spíler2 adását.

Ez eddig nem történt meg, de médiaértesülések szerint a Digi és a TV2 csoport megállapodása mostanra tényleg küszöbön van: a Dtvnews.hu szakmai portál a napokban arról számolt be, hogy nemcsak a Spíler2-ről, hanem a Spíler1-ről is döntés születhetett, a Digi műholdas platformján pedig már a csatornák tesztelése is elkezdődött.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

TV2 Digi Spíler2 Telekom
Kapcsolódó cikkek