Cégvilág

Megállapodás született az Audinál

Megállapodott egymással az Audi vezetősége és Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), amiről a szakszervezet hivatalos Facebook-oldalán a hozzászólok számoltak be először. Később egy hivatalos dokumentum is megjelent, amelyet az autógyár tett közzé.

A munkavállalói és a munkaadói oldal a mai napon a bértárgyalást lezárta, a tárgyalófelek megegyeztek a bérmegállapodás tartalmáról – tudatta közleményében az Audi Hungaria. Ennek következtében az Audi Hungária Független Szakszervezet által meghirdetett sztrájk az EA211 (P3), az e-motor (P2) és a V6 FSI (P6) területeken

szerda 18 órakor, a többi területen 20 órakor ér véget.

A megállapodás lényegi elemeit a következő táblázat tartalmazza:

A megállapodás részletei
Fotó: AHFSZ

Korábban csak félinformációkat lehetett tudni a tárgyalásról.

Az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet közötti bértárgyalás szerdán lezárult, a tárgyaló felek megegyeztek a bérmegállapodás tartalmáról

– nyilatkozta az Audi Hungaria kommunikációs vezetője a kisalfold.hu-nak.

Az Audi Hungaria igazgatósága a bértárgyalási időszak alatt célul tűzte ki, hogy egy mindkét fél számára elfogadható megállapodás szülessen, amely hozzájárul munkatársaink elégedettségéhez, biztosítja az Audi Hungaria gazdaságosságát, és garantálja a munkahelyek hosszú távú biztonságát az Audi Hungariánál – mondta a kommunikációs vezető. Hozzátette,

a megállapodás után a sztrájk 2019.01.30-án az esti órákban befejeződik, a termelés az Audi Hungaria minden gyártóterületén újra elindul.

Mi is próbáltunk minél több információt megtudni, így megkerestük az ügyben Németh Sándort, az AHFSZ elnökét. A megállapodásról szóló információnkat Németh ekkor azonban még nem tudta megerősíteni. Rövid telefonbeszélgetésünkkor csupán arra kért minket:

Ebben az ügyben nem tudok nyilatkozni, kérem figyelje a honlapunkat, most ebben nincs semmi aktuális információm.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ezt okozza a győri sztrájk

Ingolstadt hétfőig áll

Legalább hétfőig szünetel a termelés az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban a győri motorgyár dolgozóinak sztrájkja miatt – mondta a német autógyártó társaság egy szóvivője szerdán. A győri sztrájk miatt az ingolstadi gyárban le kellett mondani a csütörtöki és a pénteki műszakokat és a vasárnapról hétfőre virradóra tervezett rendkívüli műszakot is.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhat újra a termelés. Folyamatosan értékelik a helyzetet, várhatóan pénteken lehet majd döntést hozni arról, hogy mikor folytatódjék a munka

– mondta a szóvivő. Hozzátette, az Audi másik németországi gyára, a neckarsulmi üzem nem állt le, csütörtökre is van még megfelelő számú motor a járművek összeszereléséhez.

Pozsony is beáll Győr mellé?

A győri sztrájk egyelőre a luxus SUV-ok pozsonyi gyártására volt hatással, a városi kisautók (NSF szegmens) gyártása viszont korlátozások nélkül zajlik – közölte korábban Lucia Kovarovic Makayová, a Volkswagen Slovakia szóvivője. Hozzátette:

azokat az alkalmazottaikat akiket ez érint, időben értesítették a korlátozásokról.

A szóvivő kérdésre válaszolva merő spekulációnak minősítette azt a közösségi oldalakon terjedő információt, miszerint a győriek sztrájkjához – szolidaritásból vagy más ok miatt – a pozsonyi VW dolgozói is csatlakozni készülnének.

Fájhat a magyar befektetéseknek az Audi-sztrájk

Félti a magyar gazdaságot Parragh László a győri munkabeszüntetés miatt, az ugyanis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az ország befektetői megítélését ássa alá.

 

sztrájk Audi szakszervezet megállapodás
Kapcsolódó cikkek