Cégvilág

Építőipari vállalkozóhoz kerül a hazai McDonald's

A McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át.

A McDonald’s Corporation pénteken bejelentette, hogy üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval. A megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki DL partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket. A magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani – tájékoztatott a gyorsétteremlánc.

Az újabb mérföldkövet jelentő tranzakció várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le.

„Sikeres vállalkozóként Sándor világosan érti, hogy hogyan lehet egy vállalkozást sikeresen fejleszteni és építeni a piacon. Ami még fontosabb, hogy osztja a márka iránti szenvedélyünket. Az ingatlanfejlesztésben, építő- és vendéglátóiparban nyújtott kiemelkedő teljesítménye ügyfél- és emberközpontú gondolkodással párosul, ezért biztosak vagyunk abban, hogy Sándor a Magyarországon meglévő növekedési lehetőségeket az üzlet és a munkatársak részére egyaránt felgyorsítja majd” – mondta Ian Borden, a McDonald’s International Developmental Licensee Markets szegmensének elnöke.

Fotó: AFP

„Számos McDonald’s étterem és az első magyarországi Ronald Ház építésén keresztül már korábban is volt alkalmam a McDonald’sszal együttműködni, és ezt a közös munkát rendkívül isnpirálónak és motiválónak találtam. Az ambiciózus, vendégközpontú tervek és a felkészült helyi csapat miatt is izgalmas időpont ez a McDonald’s-családhoz történő csatlakozásra” – mondta Scheer Sándor.

Az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója végzi majd.

Tavaly, a McDonald’s magyarországi piacra lépésének 30. évfordulóján rekordévet zárt, az árbevétel éves összehasonlításban a vállalat történetének legnagyobb növekedését produkálta.

A bejelentést szigorú és alapos értékelési és kiválasztási folyamat előzte meg. 2015 májusában a McDonald’s hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében. A McDonald’s azóta több mint 4000 éttermet adott franchise-üzemeltetésbe világszerte.

A McDonald’s magyarországi hálózata 89 étteremből áll, melyek több, mint 50 százalékát jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik. A tranzakció pénzügyi feltételei nem publikusak.

McDonald’s Scheer Sándor üzletrész adásvétel
Kapcsolódó cikkek