Cégvilág

Továbbra is aggályos a káros tartalom a Való Világban

A korábbi évadokhoz és a mostani szezon kezdetéhez képest is kevesebb káros tartalom jelent meg az RTL II-n futó Való Világ-szezon második felében, de ezeknek a műsor elején észlelt kimagasló száma továbbra is aggodalomra ad okot – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán.

Az olyan, gyermekekre káros tartalmak, mint a trágárság, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás előfordulását vizsgáló barométerük szerint a kilencedik évadban már „csak” kétpercenként hangzott el durva kifejezés.

Az NMHH idén is heti rendszerességgel vizsgálta a Való Világ powered by Big Brother műsor 22 óra utáni összefoglalóit és a BeleValóVilág powered by Big Brother című éjszakai kísérőműsort.

Fotó: VG

Az előző nyolc évad tapasztalatai szerint a „VV-barométer” hat változó – a szexualitás, a szexuális kontextusban megjelenő meztelenség, a trágár kifejezések, a dohányzás és a direkt, illetve indirekt módon feltűnő alkoholfogyasztás – alapján vizsgálta a műsort.

A tavaly november 4-én indult széria első hat hetében kiugróan sok trágár kifejezés hangzott el a műsor összefoglalóiban: a második héten 306, a harmadikon 299 – vagyis nagyjából percenként hagyták el obszcén kifejezések a villalakók száját. A széria második felében észrevehető arányban, mintegy felére csökkent ezek előfordulása.

káros tartalom való világ NMHH
Kapcsolódó cikkek