Cégvilág

Két nap alatt húsz nyertes startup

Két startupverseny eredményét hirdette ki múlt héten a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány: a Rheinland Pitch on Danube nyertese az egyik legnagyobb németországi startupverseny döntőjébe jutott.

A Budapesti Vállalkozásfejlesz­tési Közalapítvány (BVK) a Digital Stadt Düsseldorf Egyesülettel és a Startplatz Düsseldorffal együttműködve április 3-án tartotta a Rheinland Pitch, a legnagyobb németországi startupverseny elődöntőjét, a Rheinland Pitch on Danube-ot. A megmérettetésen öt Be Smart-nyertes magyar startup mérkőzött meg egymással.

A GlovEye csapat egy olyan speciális eszközt alkotott, amellyel a vak és gyengén látó emberek bármilyen nyomtatott szöveget Braille-írásként érzékelnek.

A HunCut CNC Kft. célja, hogy megalkossa és bevezesse a piacra a világ első intelligens desktop CNC megmunkálóközpontját, amely ötvözi a hagyományos CNC marógépet a 3D szkennerrel. A HypCam egy nagy sebességű, torzításmentes 3D képfeldolgozó rendszert fejlesztett.

Az Agrobotix alapítói fejlesztésükkel megreformálnák a mezőgazdaságot
Fotó: Földi D. Attila

A W-Heat terméke egy olyan biológiailag lebomló homlokzati hőszigetelés, amely beépítve tartós, ellenáll a környezeti hatásoknak, viszont az élettartama végén, amikor eltávolítják a homlokzatról, természetes úton, szennyezőanyag hátrahagyása nélkül lebomlik. A júniusi düsseldorfi döntőbe a Sincroll Drive Technologies Kft. jutott, amely egy újfajta hajtástechnológiát fejleszt, golyókat alkalmaz a hajtóművekben. A

technológiára tizenhat országban van szabadalmuk, és már számos prototípust készítettek, amelyek igazolják a koncepciót.

A piac óriási, 200 milliárd dollár nagyságrendű, az ügyfélbázisuk körülbelül 1300 cégből áll világszerte.

A nagy médiafigyelem mellett zajló németországi döntő kiváló lehetőségeket biztosít a vállalkozásnak arra, hogy kapcsolatokat építsen német befektetőkkel, cégvezetőkkel, döntéshozókkal, és megismerje a német startup ökoszisztémát.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja

startupverseny
Kapcsolódó cikkek