Cégvilág

A repülőtér felé terjeszkedik a belváros

Több mint egymilliárd forintért kínálja megvételre a Magyar Posta Üllői úti épületegyüttesét, a 13 emeletes szállót is magában foglaló ingatlant.

Hotel, kollégium és B kategóriás irodaház egyaránt kialakítható a Magyar Posta Zrt. által a napokban eladásra meghirdetett épületegyüttesből. Az Üllői út 114–116. szám alatt található hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka van az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. birtokolja – tudta meg a Világgazdaság. Mint azt Berecz Kristóf, a BIF vezérigazgatója közölte, egyelőre nincs döntés arról, hogy a társaság élni kíván-e elővásárlási jogával, erről az igazgatótanács illetékes határozni. (De miután ingatlanfejlesztő és üzemeltető cégről van szó, nem igazán kérdéses, mit fognak lépni.)

Fotó: Kallus György / VG

A tranzakció időzítése nem véletlen, a Magyar Posta a Világgazdaságot arról tájékoztatta, hogy a jelentős részben régóta kihasználatlan ingatlan értékesítésére a mostani, kedvező piaci környezet támogatóan hathat. A két változatban, illetve méretben, 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért eladásra meghirdetett ingatlan hat épületegységéből négyet tartalmaz az állami cég kiírása, benne feltételként szerepel az ott működő 100-as posta helyiségeinek visszabérlése három évre. Az osztatlan közös tulajdonú ingatlan használatára és üzemeltetésére vonatkozóan a Magyar Posta és a BIF megállapodást kötött, amely tartalmazza az ingatlan mostani, illetve a postai tulajdoni hányad értékesítése utáni használati megosztását.

A Magyar Posta által használt épületek az Üllői és a Ceglédi út felől közelíthetők meg, a vállalat tulajdonában lévő rész több mint 10 ezer négyzetméternyi terület, ebből B kategóriás iroda, hotel vagy kollégium is kialakítható

– tudtuk meg.

Az épületegyüttes árának pontos összege attól függ, hogy az új tulajdonos milyen feltételekkel vásárolja meg az ingatlant, amelynek a szakértői vizsgálatok szerint a szerkezete ép, de komoly és költséges felújításra, átalakításra szorul.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatják.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek