Cégvilág

Szerződést bontott a Microsoft Magyarország a T-Systems-szel

Felbontotta a T-Systems-szel kötött szerződését a Microsoft Magyarország az egyik internetes hírportál értesülései szerint. A T-Systems Magyarország a portál megkeresésére azt válaszolta, hogy előzetes értesítés és indoklás nélkül történt a szerződés felmondása.

A Microsoft a HVG-nek úgy indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat, és követve a sztenderd üzleti gyakorlatot, úgy határoztak, hogy nem újítják meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásukat a T-Systems-szel.

Célunk, hogy felgyorsítsuk ügyfeleink digitális átalakulását és bővítsük azokat a szolgáltatásokat, amelyeket igénybe vesznek tőlünk

– írta a cég a hvg.hu-nak megküldött válaszában.

A döntés értelmében T-Systems nem forgalmazhatja a Microsoft termékeit.

„Előzetes értesítés és indoklás nélkül felmondta licenc-értékesítésre vonatkozó szerződését a T-Systems Magyarországgal a Microsoft – reagált a T-Systems a Microsoft lépésére. Mint írták a szerződés-bontásról csak augusztus elsején kaptak értesítést. A változás nem azonnal, hanem 2019. szeptember 1-jével lép életbe – tették hozzá.

A T-Systems Magyarország és a Magyar Telekom már megkezdte a jogosultságok és a Microsoft partneri kapcsolathoz kötődő tevékenység átszervezését a Magyar Telekomba, melyről korábban informálták a Microsoftot

– írták.

A szerződésbontás hírére reagált a T-Systems-t hamarosan átvevő 4iG Nyrt is.

 

A hvg.hu-nak azt írták – a tény, hogy a Microsoft Magyarország Kft. felmondta a T Systemsszel kötött szerződéseit, nem befolyásolja a 4iG Nyrt. felvásárlási szándékát.

A tranzakció nem zárult le, annak bejelentésekor pedig a felek egyértelművé tették, hogy az ügylet feltételrendszerét a jogi, pénzügyi átvilágítás eredményének ismeretében véglegesítik. Tekintettel arra, hogy a tranzakció egészéhez viszonyítva a T-Systems működését (pénzügyi eredményét) a Microsoft által felmondott szerződések tudomásunk szerint csak elenyésző mértékben érintik, illetve a Magyar Telekom és a 4iG a tranzakció zárását követően is szakmai partnerként tekintenek egymásra, ezért a Microsoft döntésének nincs és nem is lehet érdemi hatása a felek adásvételi szándékára – közölte a 4iG a hvg.hu-val.

Megnövelt haszonkulcs

Mint arról beszámoltunk, a Microsoft Hungary elismerte, hogy legalább 2013 elejétől 2015-ig a leányvállalat egyik vezetője és más munkatársai megnövelték a haszonkulcsot a szoftverlicencek magyar kormányzati szerveknek való eladásakor. A Magyar Nemzet szerdai cikke szerint pont az ilyen helyzeteket lehetne elkerülni azzal, ha központosítják az állami informatikai licencek beszerzését.

Fotó: AFP

Előzetes megállapodásuk szerint megvásárolja a 4iG a Magyar Telekomtól a T-Systems Magyarország Zrt.-t és annak leányvállalatait, írtuk meg korábban.

T-Systems Microsoft
Kapcsolódó cikkek