Cégvilág

100 millió eurós beruházás Nyíregyházán

Az Electrolux jászberényi szervezetátalakítása körülbelül 800 dolgozót érinthet.

Az Electrolux Group ma bejelentette, hogy közel 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában annak érdekében, hogy növelje felső kategóriás termékportfóliójának versenyképességét és biztosítsa a fenntartható, profitábilis növekedést, derül ki a vállalat közleményéből.

A minisztérium fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux-dolgozók sorsát

A Pénzügyminisztérium fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux jászberényi üzemében dolgozók sorsát, az elbocsátással érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését – közölte a szaktárca kedden. A Világgazdaság értesülései szerint a cég Kínába szervezi ki a gyártást.

Ez a cég legnagyobb volumenű beruházása Magyarországon, mióta a 1991-ben megkezdte működését az országban. Ezzel egy időben a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezik át.

A jászberényi szervezetátalakítás körülbelül 800 dolgozót érinthet, az átszervezés tervét a vállalat helyi üzemi tanácsával is egyezteti az Electrolux Lehel Kft. vezetősége.

Fotó: Fotó: Electrolux

A hűtőgépgyártó üzemek a jövőben a felső kategóriás, szabadonálló hűtő-, fagyasztó-, és alulfagyasztós kombi hűtőgépek, valamint a beépíthető termékek gyártására fókuszálnak, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd a felső kategóriás termékek gyártásában, innovatív megoldásokat szállítva a fogyasztóknak. Ezzel egy időben a vállalat egyes hűtőgépek gyártását – mint például a fagyasztóládákét és a felülfagyasztós termékekét – 2020-tól megszünteti és az ezt helyettesítő új termékek gyártását külső partnerekkel együttműködve oldja meg.

A versenyképesség fokozása érdekében a porszívók gyártását a cég Jászberényből külső partnereknek szervezi ki 2020 folyamán. Ezáltal további beruházásokat eszközölhet a cég innovatív, fenntartható, s kiemelkedő felhasználói élményt nyújtó termékek és megoldások fejlesztésére.

Nyíregyháza jászberény Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Electrolux
Kapcsolódó cikkek