Cégvilág

Több leánycége is csődbe ment a Thomas Cooknak

A Thomas Cook lengyelországi leánycége, a Neckermann Polska szintén szerdán jelentett csődöt.

Csődöt jelentett szerdán a Thomas Cook brit utaztatási cég osztrák, lengyel és német leánycége. Az osztrák Thomas Cook Austria és a német Thomas Cook GmbH egyaránt még szerdán beadja a szükséges dokumentumokat az illetékes bíróságoknak. A leánycégek azzal számolnak, hogy csődbiztost állítanak a vállalatok élére.

A csődbiztos segítségével átalakítják a vállalatokat, amelyek a jövőben önálló cégként működnek majd.

Fotó: Tolga Akmen / AFP

A Thomas Cook lengyelországi leánycége, a Neckermann Polska szintén szerdán jelentett csődöt, és azonnal támogatást kért a varsói kormánytól, hogy segítsen hazahozni a külföldön rekedt mintegy 3600 utasát.

A Thomas Cook hétfőn közölte, hogy csődöt jelent és azonnali hatállyal beszünteti tevékenységét. Az 1841-ben alapított, világszerte 22 ezer embert foglalkoztató vállalkozás hónapok óta pénzügyi nehézségekkel küzdött; a március 31-én zárult fél évről 1,5 milliárd font (570 milliárd forint) adózás előtti veszteséget jelentett.

Az utazási iroda külföldön rekedt 150 ezer brit utasa közül 14 ezer 700 hétfőn már hazajutott Nagy-Britanniába, 67 repülőgépen, a további 135 ezer 300 brit utas 13 napon belül térhet vissza.

csőd Thomas Cook
Kapcsolódó cikkek