Cégvilág

Megszünteti a budapesti bázisát a Ryanair

December elsejétől a Ryanair budapesti bázisának működtetését a Buzz veszi át.

A Ryanair megszünteti budapesti bázisát, majd a magyar fővárosból üzemelő járatait a március óta Buzz márkanév alatt működő lengyel leányvállalatának adja át – írja az airportal.hu az Aerotelegraphra hivatkozva.

A lap értesülését a társaság megerősítette a magyar portálnak. Közölték azt is, hogy

december elsejétől a Ryanair budapesti bázisának működtetését a Buzz veszi át, amely egy független légitársaság a Ryanair csoporton belül. Az üzemeltetést érintő változás nem lesz hatással a Ryanair által Budapestről, vagy Budapestre kínált útvonalak vagy járatok számára.

A változás oka, hogy a Buzz alacsonyabb költségszinttel dolgozik, mint az ír anyavállalat. A Ryanair-csoport így akarja felvenni a versenyt a lengyel piac után a magyar főváros repterén is a nála alacsonyabb költségekkel működő Wizz Airrel.

Fotó: AFP

A Buzz márkanéven a 2000-es évek elején üzemelt már egy kis légitársaság az Egyesült Királyságban. A céget a KLM alapította, de később a Ryanair felvásárolta, majd megszüntette. A márkanév és védjegy viszont megmaradt.

A korábbi közlések szerint a Ryanair francia, olasz és német bázisain szolgáló repülőgépek és személyzetek az önálló légi üzemeltetői engedély alatt működő máltai légitársasághoz kerülnek át, így a személyi jövedelemadójukat nem Írországban, hanem a bázisuknak megfelelő országban fizetik majd. A budapesti Ryanair (DAC) bázis bezárása és a lengyel leányvállalatnak történő átadása is beleillik ebbe a stratégiába.

Buzz Ryanair
Kapcsolódó cikkek