Cégvilág

Recept a krízis ellen

Egy magyar menedzsment módszertan kidolgozóját is meghívták az első World Projectmanagement Fórumra Delhibe. Károlyi László önálló előadásban mutathatta be a Crenchmarking© módszer gyakorlati eredményeit.

Amíg egy projekt eredményességét korábban a gyártás, minőség és költség hármasa határozta meg, manapság már a környezeti, szociális és politikai hatások a legfontosabbak. Utóbbira jó példa, hogy a Brexit milyen mértékben befolyásolja a brit cégek helyzetét és lehetőségeit – hangzott el egy globális projektmenedzsment konferencián Delhiben. A szakemberek egyetértettek abban is, hogy amíg régen egy nagyszabású projekt hatásai csak évek múlva mutatkoztak meg, a mai világban ez már nem így van. Ma nem engedhető meg csak az utóellenőrzés, legalább fél évente ellenőrizni kell, hogy jó-e az irány, mert könnyen lehet, hogy a technológiai változások menet közben új fókuszt követelnek meg. A legfontosabb célok és gondolatok között szerepelt az állandó rugalmasságot, változási és tanulási képességet jelentő agilis szemlélet megismerésének fontossága is. Károlyi László a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója az általa kidolgozott Crenchmarking© módszertant mutatta be, amely a multi magyarországi leányvállalatánál már a 2008-as globális válság közben is bizonyított azzal, hogy a cég eredményessége a válság ellenére is folyamatosan növekedett. A Crenchmarking© az innováció és a versenytársakkal való összehasonlítás, a benchmarking ötvözetével teremti meg a gyors eredményesség lehetőségét, mely nincs összefüggésben a vállalkozás méretével sem.

Fotó: Crenchmarking©

A napokban zajlott Delhiben a világ két nagy projektmenedzsment szervezete – az európai központú ITMA és az amerikai bázisú TMI – szakembereinek első közös világfóruma Delhiben, amelyen 250-en vettek részt a világ számos országából. Az erőforrások szervezésével és azok irányításával foglalkozó tudomány kiemelkedő fórumán hangsúlyos szerepet kaptak az üzleti világban is folyamatosan zajló átalakulások, a technológiai robbanás, közte a digitálizáció kihívásaira adandó válaszok.

 

delhi World Projectmanagement Fórum Crenchmarking
Kapcsolódó cikkek