Cégvilág

Eredményes év van a Rába mögött

Vállalati akvizícióval erősítette gyártási kompetenciáit és termékkörét a Rába 2019-ben.

A Rába Csoport 2,4 százalékkal növelte forgalmát a bázisidőszakhoz képest, így konszolidált árbevétele megközelítette az 50 milliárd forintot 2019 I-IV. negyedévében – olvasható a cég sajtóközleményében.

Vállalati akvizícióval erősítette gyártási kompetenciáit és termékkörét 2019-ben, valamint a sikeresen lezárult próbaüzem után elindította a sorozatgyártást az új kovács soron, amely a kiegészítő kapacitások idei üzembe állítását követően Európa legmodernebb integrált gyártósorává válik a mellső futómű szegmensben.

Fotó: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az orosz busz, valamint az európai személygépjármű piacokon éves szinten élénkülés volt megfigyelhető, míg a tehergépkocsi és mezőgazdaságijármű-szegmenseket a kereslet mérséklődése jellemezte. A cégcsoport üzletmenetét jelentősen befolyásoló további tényező, hogy

nem realizálódtak a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2019-re esedékes megrendelései.

– olvasható a közleményben.

A Rába Csoport valamennyi üzletága nyereséget termelt 2019-ben üzemi szinten, az operatív eredmény 1,34 milliárd forintra rúgott. A készpénztermelési hatékonyságot tekintve 6,9 százalékos hatékonysági mutató mellett a társaság 3,45 millió forint EBITDA nyereséget realizált a tavalyi évben, amihez mindhárom üzletág pozitív eredménnyel járult hozzá.

A Rába Csoportot 2019-ben is stabil likviditás jellemezte. A nyereséges működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 1,6 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

Rába-csoport
Kapcsolódó cikkek