Szakmai csúcsrangadók a Sirhán
A tegnap nyílt és holnap záruló Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás ad otthont
a Bocuse d’Or magyar döntőjének, a Sirha Budapest Desszert Versenynek, a Közétkeztetési Szakácsversenynek és most először a Jeunes Chefs Rotisseurs verseny hazai döntőjének, amelyen a magyarországi szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok vesznek részt. Az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia innovációit tükröző programot kétévente rendezi meg a Hungexpo. A legutóbb 21,5 ezer látogatót vonzó rendezvényen háromszáz kiállító van jelen, harmaduk külföldről érkezett. A három napot betöltő versenyek mellett szakmai konferenciák és bemutatók zajlanak a mintegy 30 ezer négyzetméternyi területen. | VG
Idén Tallinnban rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelyen a mai magyar döntő győztese vehet részt. Tavaly Lyonban 12. helyezést ért el Pohner Ádám és csapata