Cégvilág

Bezár a győri Audi

A tervek szerint hétfőtől leáll a termelés – közölte kedden az Audi Hungaria.

A koronavírus (Sars-Cov-2) és az általa okozott tüdőmegbetegedés (Covid-19) feltartóztathatatlanul terjed Európában és a világ különböző országaiban. Tekintettel az ez által okozott, jelenleg egyértelműen rosszabb értékesítési helyzetre és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanságra

a Volkswagen konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést

– közölte kedden a társaság.

Az intézkedések érintik az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is. A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést ezeken a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában e hét végéig leállítja – olvasható a közleményben.

Illusztráció – Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

„Már eddig is számos intézkedést hoztunk annak érdekében, hogy megóvjuk munkatársaink egészségét. Köszönet illet minden munkatársat, akik ezekben a nehéz időkben gyorsan és másokkal együttműködve cselekednek valamennyi audis védelme érdekében„ – idézik Peter Kösslert, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagját, az Audi Hungaria Zrt. felügyelőbizottságának elnökét és a nemzetközi válságstáb vezetőjét.

A jelenlegi helyzet a már bejelentett intézkedések végrehajtására kényszerít bennünket és továbbra is rugalmasságot és szolidaritást vár el tőlünk.

A gyártási programról és munkavállalókat érintő következményekről hamarosan további tájékoztatást fognak adni.

A győri Audi egyébként éppen a napokban állapodott meg a szakszervezettel a béremelésekről.

Megugrott a hazai fertőzöttek száma

Már 50 fertőzött van hazánkban. Mától a Liszt Ferenc Repülőtéren sem léphetnek be Magyarországra a külföldi állampolgárok. Karanténban a lengyel parlament. Történelmi mélyponton a forint árfolyama.

A koronavírus-járványt érintő keddi híreinket ebben a folyamatosan frissülő cikkben olvashatja!

 

Audi koronavírus Audi Hungaria
Kapcsolódó cikkek