BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kívül nem mindig tágasabb

 

A terasznyitásokkal elkezdődött a vidéki vendéglátó egységek újranyitása, de a melegkonyhás éttermek stabil működéséhez a benti termek megnyitása is szükséges, amire Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa a járványhelyzet kedvező alakulása esetén jó esélyt lát pünkösdre. Mint a szakember rámutatott, a szabadtéri területeken nem lehet folyamatos üzemben dolgozni, az időjárás szeszélyes, és esténként, de még napközben is sokszor barátságtalanul hűvös, szeles az idő, egy kiadós ebédhez vagy vacsorához viszont másfél-két órára is az asztalnál kellene tartani a vendégeket. A helyzet pozitív mellékhatása, hogy megnőtt a rendkívül jó referenciákkal, nemzetközi vendéglátós tapasztalatokkal rendelkező álláskeresők száma, a külföldről hazatértek itthon tartása javítaná a magyar vendéglátás színvonalát – mondta Csapody. A gasztronómiai szervezet elnöke abban bízik, hogy az eddig munkaerő-hiányos szektorban most minél több vállalkozás profitálni tud a minőségi munkaerő-kínálatból. A két hónapos leállás nagyon súlyos károkat okozott mindenkinek, jó esetben csak a sokéves megtakarításokat emésztette fel, rosszabb esetben az újraindulást is megnehezítő likviditási problémák vannak. A vidéki vendéglátósok többsége egyelőre kivár, és a pünkösdi ünnepi forgalomra koncentrálva készül a startra. | s. t.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.