Cégvilág

Végleg a MET-é a gáztároló üzletág

Közelebb került a csoport a német végfelhasználókhoz.

A svájci központú MET európai energiacsoport 2020. december 29-én lezárta azt az ügyletet, amelynek során megvásárolta a Gas-Union GmbH gáztároló üzletágát.

A tárolók négy helyszínen működnek (Reckrod, Etzel, TGE, KGE), együttes tárolókapacitásuk pedig 3,4 terrawattóra (TWh). A létestményeket a cég közleménye a MET csoport integrált energiaportfóliója fontos részének nevezi, mert kiegészítik a meglévő nagykereskedelmi pozíciókat, és támogatják a 100 százalékos németországi leányvállalat, a MET Germany GmbH értékesítésének kialakítását.

A MET már régóta tervezte, hogy nagykereskedelmi tevékenységét fizikai eszközökkel és végfogyasztói értékesítéssel egészíti ki a német piacon.

Fotó: Stefan Sauer / dpa-Zentralbild/dpa/AFP

A MET csoport széleskörű európai földgáz- és villamosenergia porfólióval rendelkezik. Leányvállalatai révén 14 európai országban van jelen, 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív.

Tavalyi konszolidált árbevétele 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter. Tulajdonosai 80 százalékban a vezetői, 20 százalékban a Keppel Corporation.

Gas-Union Met Keppel gáztároló
Kapcsolódó cikkek