Cégvilág

Az MVM átvenné az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfélkörét

Az MVM Csoporthoz tartozó MVM Next vizsgálja annak lehetőségét, hogy miként tudja biztosítani a villamosenergia szolgáltatást annak a lakossági ügyfélkörnek, amelyet jelenleg az ELMŰ-ÉMÁSZ lát el. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. nemrég kezdeményezte egyetemes szolgáltatói engedélyének visszaadását, amelynek kapcsán a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nyilvános felhívást tett közzé.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. kezdeményezte a villamosenergia egyetemes szolgáltatói engedélyének visszaadását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál.

A már jelenleg is közel 4,2 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia ellátását biztosító MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az ország egyetlen közműszolgáltató társasága, amely teljes körű, országos földgáz- és villamosenergia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkezik.

Fotó: Földi D. Attila

A szükséges feltételek rendelkezésre állása esetén az MVM Next képes és kész ellátni Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az érintett ügyfeleket. Az MVM Next közel egymillió lakossági ügyfél részére biztosítja a villamosenergia szolgáltatást az ország egész területén.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Magyarország piacvezető energiakereskedője, amely éves szinten több mint 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban. Az ország legnagyobb multiutility, azaz földgázt és a villamos energiát egyaránt biztosító közműszolgáltatójánál az ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy ezeket a közműszolgáltatásokat akár egyetlen helyről vegyék igénybe.

energiaszolgáltatás közműszolgáltató MVM elmű-émász
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek