Cégvilág

A kormánytól kérnek segítséget a szolárium vállalkozások

A tavalyi korlátozások megrendítették a hazai szoláriumpiac résztvevőit, az idei járvány miatti teljes lezárás pedig csődbe taszíthatja a szektort.

Levélben fordul a Gulyás Gergelyhez Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a hazai szolárium vállalkozások megmentése érdekében a Magyar Szolárium Egyesület (MSZE).

A tavalyi korlátozások megrendítették a hazai szoláriumpiac résztvevőit, az idei járvány miatti teljes lezárás pedig csődbe taszíthatja a Magyarországon rendkívül népszerű szolgáltatási szektort

– írják.

Fotó: Greg Wood / AFP

Az MSZE levelében kérte a Miniszterelnökséget, hogy a szoláriumok az első enyhítési intézkedésekkel egy időben ismét megnyithassanak az eddig is megszokott biztonsági előírások szigorú betartásával, ugyanis a hatóságok szerint a tavalyi nyitvatartásuk sem volt hátrányos következménnyel a járvány terjedésére.

Ezzel több száz vállalkozás, több ezer munkavállaló és magyar család számára megteremthető lenne a válság átvészelése, valamint ez a szolgáltatás a jelenlegi komor hangulatban nagy mértékben javíthat a felhasználók életminőségén és mentális közérzetén

– tették hozzá.

Magyar Szolárium Egyesület koronavírus szolárium Miniszterelnökség lezárások Gulyás Gergely vállalkozások
Kapcsolódó cikkek